Laat je inspireren!

Wil je graag een activiteit organiseren tijdens Drawing Days, maar weet je niet meteen wat?
Laat je dan hier inspireren!

Bingo Escabelle

Kunstenares Clemence Peyroche D’Arnaud, een gepassioneerd bingofanaat, bedacht dit unieke spel.
Twee enthousiaste showmasters bezorgen je een onvergetelijke bingonamiddag. Kaartje vol? Dan kan je kiezen uit de prijzentafel met werk van jonge Brusselse tekentalenten. Een moment om contacten te leggen met andere creatievelingen en bovendien kans te maken op sterke zeefdrukken en (riso)prints.

Horror Vacui door Onbetaalbaar

ONBETAALBAAR transformeert objecten. Door te timmeren, te hameren, te zagen, door ze verder af te breken en door ze terug in elkaar te steken…

Maar tijdens Drawing Days 2017 pakten ze met Horror Vacui de transformatie anders aan. In dit project kregen alle meubelstukken en voorwerpen een nieuw leven door ze te betekenen, te beschilderen of bestempelen.

Vormen, vlekken, patronen, strepen en stippen: ook dat is tekenen. Zo lang er maar geen leegte meer te bespeuren valt!

Tekenmobiel door Jean Tinguely

De Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely (1925–1991) staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. In de jaren vijftig een grote rol in de ontwikkeling van de kinetische kunst met zijn interactieve tekenmachines en wild dansende installaties van schroot, afval en gebruikte kledingstukken.

De wij-kunnen-ook-niet-tekenen club door Superduo

Geneviève Kooijman en Judith van den Berg van Superduo ontwikkelen concepten met speelse diepgang.
Tijdens deze workshop van het Rotterdamse Superduo ervaar je dat je eigenlijk niet hoeft te kunnen tekenen om er plezier in te hebben. Misschien gaat het zelfs gemakkelijker als het ons moeilijker gemaakt wordt. Tijdens ’de wij-kunnen-ook-niet-tekenen-club’ worden er beperkingen gebruikt bij het tekenen. Je kunt allerlei artistieke, leuke en soms grappige hindernisopdrachten verwachten. Zin om te tekenen met een extreem zware handschoen of bijzondere bril? Go go go!

The Sketchbook Project door The Brooklyn Art Library

Voor dit waanzinnige kunstproject worden schetsboeken van kunstenaars uit de hele wereld verzameld en gepresenteerd in een interactieve, reizende tentoonstelling. Iedereen die zich inschrijft krijgt een schetsboek opgestuurd en kan met de jaarlijkse thema’s aan de slag.
Nieuw sinds dit jaar, is ook hun project ‘The Tiny Sketchbook’, waarbij het gaat om kleinere formaten die in een vintage koffer op reis gaan.

Pastello -Draw Act’s space door de Mathery Studio

Pastello is Italiaans voor pastelkrijtje. Het pastelkrijtje is dan ook de rode draad doorheen deze interactieve installatie. 
In 2014 werd ze ontworpen door de Mathery Studio voor The National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië.

Maar wat een hit: pastelkrijtballen in de lucht, onder je voetzolen of op je tekenhelm? Ten aanval!

Stadstekenaars Vooruit tijdens Grafixx

Geen blanco blad, wel een een volledig wit gedekte tafel. De bijhorende witte stoelen, servies en vazen (inclusief de bloemen) voorzagen bezoekers tijdens het weekend van Grafixx van veelkleurige stickers. Zelf uit te knippen, zelf te plakken, en dat à volonté. 

Fourre-Tout, een performance van Naomi Kerkhove

Met deze performance maakt kunstenares Naomi Kerkhove haar tekeningen tastbaar. Zittend achter een naaimachine stikt ze verder aan een eindeloze banner waarin gedaanten en gedachten in elkaar overlopen.

Het naaiwerk wordt live gefilmd, zodat de toeschouwer via projecties kan volgen wat er gebeurt. Naomi werkt vanuit de hoogte, zodat het doek waarop wordt geborduurd zich langzaam als een banner uitrolt.

Plakstad! In het STAM, Gent

Elke vrijdag, zaterdag en zondag in augustus 2016, kon je in de voortuin van het STAM met kleurrijke plakband aan de slag. Met als resultaat lijnen en vlakken, textuur en volumes die deden denken aan de stad.
Onder begeleiding van beeldende kunstenaars werden de betonnen muren, stenen trappen en glazen wanden omgetoverd tot een stad in de stad.

Frederiek van de Velde

Stage Transfer Drawings van Dennis Oppenheim

Amerikaans kunstenaar Dennis Oppenheim (1938 - 2011) is vooral bekend door zijn gigantische Land Art werken.
Maar zijn 'Stage Transfer Drawings', de performances die hij in de jaren ’70 met zijn kind(eren) opzette, zijn eveneens subliem. Hierbij kopieert Dennis Oppenheimer de lijnen die zoon Eric op zijn rug tekent en omgekeerd.
“As I run a marker along Eric's back he attempts to duplicate the movement on the wall. My activity stimulates a kinetic response from his sensory system. I am, therefore, drawing through him."

Quick Draw! The Data

Tijdens dit spel draait het allemaal om doodles. Je wordt uitgenodigd om in 20 seconden een woord te tekenen. Zo draag je al tekenend bij tot de ontwikkeling van een app die doodles herkent. En bovendien ook tot de grootste doodle database van de wereld.
Waar wacht je nog op?

The School of Active Drawing and Performative Posing (SADPP-7)

North-7 is een kunstenaarscollectief uit Sint-Petersburg. Tijdens hun project SADPP-7 stellen ze de klassieke, academische tekenkunst in vraag. Ze ontwikkelen allerlei non-conformistische tekentechnieken als tekenen met een bijl, pokertekenen, mechanisch tekenen,...
Ook de reuzenpotlood waarmee ze op de muur tekenen springt onmiddellijk in het oog.

No Choice Tattoo

Wil je allang een tattoo, maar weet je niet goed wat? Laat je dan verrassen door Antwerps kunstenaar Dennis Tyfus. Jij kiest de plek en de grootte, Dennis doet de rest. Voor het ontwerp maakt hij de keuze. Succes!